Finn ut hvorfor baderomsvekten din alltid viser feil tall

Finn ut hvorfor baderomsvekten din alltid viser feil tall

Baderomsvekten er en skikkelig løgnhals.

Og det irriterer meg noe vanvittig. At et lite steg rett fram skal ødelegge dagen til så mange.

La meg få knuse myten om at vektoppgang må skyldes mer kroppsfett. 

Motivasjonstips: La deg motivere av 200+ fremgangsbilder av kundene våre

Baderomsvekten og karbohydrater

Små variasjoner i kroppsvekten kan best forklares med endringer i væskebalansen. Ikke i mengden fett vi har på kroppen. Hvis du går litt ned i vekt i løpet av 6 dager, men spiser litt for mye den 7 dagen kan det se ut som at de første 6 dagene var bortkastet.

Det er helt feil!

En person på 80 kilo lagrer ca. 500 gram karbohydrater i karbohydratlagrene i kroppen (primært musklene og leveren).

For å lagre karbohydrater i lagrene kreves det mer enn 2,7 gram med vann. En person med 500 gram karbohydrater i lagrene vil også ha over 1500 gram med vann i samme lagre. Totalt utgjør dette mer enn 2 kilo på baderomsvekten. Altså vann og karbohydrater.

Visste du at disse karbohydratene og vannet gjør at musklene ser fyldigere ut, kroppen din ser strammere ut og du presterer bedre når du trener. 

Lesetips: Slik går du ned i vekt for evig og alltid

Flere kilo opp i vekt i løpet av natten

Går du ned i vekt vil lagrene med karbohydrater krympe. Når du da en dag spiser en del mer enn du kanskje hadde planlagt, vil lagrene suge til seg karbohydratene som en svamp. Spiser du veldig mye, vil du garantert føle deg oppblåst, vannete og i dårlig form.

Går du oppå baderomsvekten vil du se at du har gått opp i vekt. Kanskje flere kilo. Hvis du fortsetter bort til speilet vil du bare få bekreftet frykten din. Det kan se ut som du har rukket å lagre flere kilo med fett den siste dagen. Resultatet er at humøret krasjer i flere hundre kilometer i timen.

Men, dagen behøver ikke være ødelagt.

For du har tross alt lagret flere kilo med karbohydrater og vann. I tillegg til at mage/tarm har mer innhold. Dagen er ikke ødelagt. Uken er ikke bortkastet.

Tanken om at du i rekordfart har lagt på deg flere kilo fett, er helt feil. Et par dager med bra og moderat kosthold vil gjøre at du allerede har kommet deg mye lengre. Mot en sterkere og slankere kropp.

About the Author

Veronica
Veronica (37) er daglig leder og grunder av ElitePT. Hennes ekspertise er vektreduksjon og livsstilsendring. I 2015 ble hun Norgesmester i Bikini Fitness for deretter å kapre en sterk 10 plass i EM. Som coach har hun fulgt opp over 1000 kunder, blant annet 4 Norgesmestre i Bikini Fitness og en lang rekke medaljevinnere i nasjonale og internasjonale stevner.