ADVARSEL: Bikini Fitness er ikke for alle, det kan også gjelde deg

ADVARSEL: Bikini Fitness er ikke for alle, det kan også gjelde deg

Er du sikker på at Bikini Fitness er det rette for deg? For mange vil det faktisk være alt annet enn en positiv opplevelse. Vær forberedt på å bli veldig skuffet, lei deg og kjenne på et stort antiklimaks.

Du har helt sikkert jobbet beinhardt for målet ditt. Trening, kosthold, kardio og poseringstreninger. Du har garantert brukt mye penger allerede. Vet du hva du begir deg ut på?

Er Bikini Fitness rett valg?

Du kan fort ende opp med å bli eliminert ut av klassen din klokken 9 om morgenen. Uten publikum. Du er knapt oppe på scenen før du står på rommet, kjempelei deg og pakker bagen din.

Ambisiøse mål er bra, problemet er bare de urealistiske forventningene. Skuffelsen kan bli enorm.

Jeg får ukentlig henvendelser fra håpefulle Bikini fitness jenter som vil konkurrere i Bikini fitness. En del av dem har faktisk ikke trent før. De vil skaffe seg en klubb og komme seg opp på scenen så fort som mulig.

Jeg sier nei til minst 4 av 5. Jeg ber dem vente og heller trene. Dessverre ser jeg de samme jentene noen uker etterpå poste status-oppdateringer av at de har blitt medlem av klubb og er klar for å stå på scenen om 2-3-4 måneder. Av klubben fortelles dem at de har talent og kan gjøre det veldig bra.

Mitt beste tips? Endre målsetting. Ha heller som mål om å få en veltrent og sunn helårskropp. Klarer du det, kan du heller sette deg større mål.

Veronica Dalsnes i Bikini Fitness EM

Opp mot 30 % bør ikke konkurrere

Det er mange grunner til ikke alle burde stille i Bikini Fitness. Og i alle fall ikke så tidlig som mange gjør. Jeg tør påstå at det gjelder opp mot 30 %. Dessverre tror disse jentene at de kan konkurrere om førsteplassen, om medalje og i alle fall en finaleplass (topp 6).

Sannheten er en ganske annen.

Konkurransen er beintøff. Sannsynligvis stiller du i en kjempestor klasse. Du møter jenter som har trent lenge, har masse utstråling, poserer og beveger seg nærmest perfekt. De har bra med muskler og lite fett på kroppen.

Nåløyet har aldri vært mindre. Er du mentalt forberedt på at det ikke går som du ønsker? Ikke går som coachen nesten har lovet deg? Joda, du har lov til å ha ambisiøse mål, men å takle skuffelsen etter mange måneder på knallhard diett, kan være veldig tøff.

Ønsker du bedre resultater? Ofte kan svaret være å trene mindre

Mine minimumskriterier

Jeg pleier å stille noen kontrollspørsmål til de som tar kontakt. Å svare ja på de første fire spørsmålene innebærer ikke at jeg sier «GO» da det også handler om andre faktorer.

  1. Er du over 20 år?
  2. Har du trent i mer enn 3 år?
  3. Klarer du 4 repetisjoner på 80 i knebøy eller 3 repetisjoner på 90 i markløft?
  4. Klarer du 15 repetisjoner på 100 kg i hip-thrust?

Du bør helst svare ja på alle 4. I tillegg kommer det noen mer skjønnsmessige vurderinger.

  1. Hvor mye har du gått ned de siste 6 månedene?
  2. Hvor mye energi/kcal spiser du i dag?
  3. Hvor mange treningsøkter i uken har du?

Dette forteller ikke nødvendigvis alt, men vil gi meg et bilde av hvem personen er og hva som er riktig å anbefale. Jeg ber alltid om bilder (formbilder) for å se om det er realistisk å kunne konkurrere og gjøre det minst middels bra.

Gratis og ærlig tilbakemelding

Ønsker du en tilbakemelding på sjansene dine til høsten? Send meg et bilde av formen din på send meg en e-post, så skal du få en 100 % ærlig tilbakemelding og tips til hva du skal gjøre. Dette tilbudet gjelder fram til 31.7 klokken 23.59 på grunn av kapasitetshensyn.

Jeg hadde satt enormt stor pris på om du kunne delt denne saken, slik at flest mulig jenter, spesielt unge, kan få et mer nyansert bilde av sporten.

About the Author

Veronica
Veronica (37) er daglig leder hos ElitePT og grunder av BodyVibes-metoden. Hun er Norgesmester i Bikini Fitness og har flere topp-3 plasseringer fra Internasjonale konkurranser, i tillegg til en sterk 10. plass fra EM. Hun har coachet 4 andre Norgesmestre i Bikini Fitness i tillegg til nesten 1000 kunder som har ønsket seg en slankere og sterkere kropp.