Saftige proteinrundstykker hele familien vil digge

Saftige proteinrundstykker hele familien vil digge

Det kreves kun 3 ingredienser å lage verdens beste proteinrundstykker. Bruker du oppskriften min får du rundstykker med 30 % protein og kun 100 kcal pr rundstykke. Genialt om du ønsker en slank og sterk helårskropp.

Rundstykkene er serveringsklare på 25 minutter fra du begynner å røre sammen ingrediensene!

Oppskrift: proteinrundstykker

  • 100 gram mager cottage cheese
  • 40g havregryn / havremel / annet mel
  • 1 egg
  • Eventuelt 0,5 ts. bakepulver og 1 klype salt (jeg bruker det alltid)

Næringsinnhold: 1 rundstykke vil gi deg 8,3g protein, 3,5g fett og 8,8g karbohydrater (100kcal~). Hvis du ikke vil dele rundstykkene med noen andre vil du innta 25g protein, 10,5g fett og 26,6g karbohydrater (302 kcal)

Bland sammen egg og cottage cheese og kjør det med stavmikseren. Bland det så sammen med havregryn/mel og lag deg 3 klatter på et bakepapir. Jeg bruker en spiseskje for å forme dem. Du kan også bruke muffinsformer for å få litt høyde på dem. Sett dem inn i ovnen på 180-200 grader i 20 minutter +/-

Er dette kanskje verdens beste og sunneste milkshake? 

Tips til pålegg

Det finnes mye godt pålegg du kan ha på proteinrundstykker. Blant favorittene er selvplukkede bær, men også hvitost, skinke, brunost, leverpostei, syltetøy m.m. smaker veldig godt.

Prøv også denne

Hvis du ikke ønsker å bruke like mye cottage cheese i oppskriftene finnes det en annen enkel og god oppskrift du kan prøve deg på.

Oppskriften gir cirka 5 proteinrundstykker. 

  • 100g cottage cheese
  • 100g havregryn
  • 1 egg

Bruker du bakepulver, så bruk ca. 0,5 ts. Hvis vi sammenligner næringsinnholdet  per rundstykke, så vil du med denne oppskriften spise en del mer karbohydrater, så da kommer litt an på om du mener det har noe å si for deg.

Mitt tips: Eksperimenter med ulike mengdeforhold og pålegg, så finner du helt sikkert din favoritt. Begge oppskriftene gir saftige og herlige proteinrundstykker.

About the Author

Veronica
Veronica (37) er daglig leder og grunder av ElitePT. Hennes ekspertise er vektreduksjon og livsstilsendring. I 2015 ble hun Norgesmester i Bikini Fitness for deretter å kapre en sterk 10 plass i EM. Som coach har hun fulgt opp over 1000 kunder, blant annet 4 Norgesmestre i Bikini Fitness og en lang rekke medaljevinnere i nasjonale og internasjonale stevner.