Skreddersydd kostholdsplan er perfekt for vektnedgang

Skreddersydd kostholdsplan er perfekt for vektnedgang

Hva betyr det at kostholdsplanen er skreddersydd egentlig? Selve begrepet har blitt litt utvannet fordi alle påstår at de tilbyr skreddersydd kosthold. Vi er uenige – og vil her forklare hva vi legger i en skreddersydd kostholdsplan. Så hold deg fast 🙂

1. Skreddersydd kosthold og energiinntak

Det første vi gjør er å estimere energiforbruket ditt (forbrenning) og justerer energiinntaket opp eller ned avhengig av målsettingen din. Estimeringen baserer seg på en mye brukt formel i forskningssammenheng og har en liten feilmargin på 200 kcal +/- for de aller fleste. For å kunne kalle det skreddersydd, må man i det minste basere seg på det som finnes av tilgjengelig forskning, mener vi.

2. Mengden protein, fett og karbohydrater

Også mengden protein, fett og karbohydrater påvirkes litt av målsettingen din – og hvordan dagen din ser ut. Er du veldig aktiv og trener en del kondisjon kan det være hensiktsmessig med mer karbohydrater. Spesielt om du er glad i karbohydratrik mat. Trener du mye styrke og vil ned i vekt, så øker vi litt på proteininntaket, osv. Ingenting av dette trenger du å tenke på selv. Det er vår oppgave å regne ut og passe på. Det er derfor vi kaller det skreddersydd.

3. Matvarer og variasjon i kostholdet

I utgangspunktet kan all mat kjøpes på hvilken som helst dagligvarebutikk, enten det er Rema1000, Bunnpris eller Joker for den saks skyld. Fancy matvarer fra helsekosten er ikke bare dyrt for lommeboka, men har heller ingen bedre effekt.

Når vi setter sammen måltidene, tar vi blant annet hensyn til:

  • Eventuelle allergier og intoleranser.
  • Hvilken mat du og familien din liker.
  • Etiske preferanser (f.eks. vegansk, vegetarisk
  • Eventuelle andre preferanser (lavkarbo, f.eks.)

Alle planer som lages er varierte. Du vil alltid få mange forslag til ulike måltider og hovedmålsettingen er at maten skal smake godt for både små og store – gammel som ung. Så du slipper å lage egen mat. Mat er en sosial greie og bør fortsette å være det. Den andre hovedmålsettingen er at maten skal være enkel å lage. Vi prøver å holde oss til færrest mulig ingredienser og oppskrifter som ikke kan slå feil. Maten skal bli god enten du er utdannet kokk, eller helt fersk.

4. Hva med helgekosen?

Hva med helgene, er det mange som spør om. Må man følge kostholdsplanen slavisk? Vi bygger opp alle planene rundt det vi kaller «fri kalorier» (frikcal). Hver dag kan du spare opp alt fra 1-300 kcal som du f.eks. bruker en bestemt dag i uka. Om du har 200 frikcal på planen din og ganger det med 7 innebærer det 1400 kcal ekstra på en dag. Her har du egne menyer du kan velge fra. Det er alt fra rødvin til smågodt, så stort sett det aller meste.

5. Hvilken betydning har oppfølgingen?

Kjøper du kostholdspakken vår til 2500.- innebærer det 4 uker oppfølging av valgfri PT. Oppfølging innebærer 4 evalueringer av fremgang og formutvikling. Her kan det være nødvendig å gjøre justeringer ut fra fremgangen din. Hvilke justeringer som gjøres kan variere veldig, men poenget med oppfølgingen er å skape en tett og god dialog, slik at du får rett tankegang rundt kosthold og egen kropp. Vi er opptatt av sunne verdier og at man ikke må bli slave til et bestemt type kosthold.

Vi mener selve oppfølgingsbiten er nøkkelen til mange. Man har kanskje hatt en formening om hvor fjellet er og hvordan man kan komme seg opp til toppen, men trenger å bli veiledet for å komme seg inn på rett sti – og få mer tro på seg selv, bli motivert av en erfaren coach og få gode tips om vaneendring og viljestyrke.

Les også – De 7 beste grunnene til at du må prøve BodyVibes Online Coaching

6. Hvordan funger oppfølgingen i praksis?

solfrid

Etter at du har laget deg bruker og betalt for pakken, får du opp et kundeskjema alle må fylle ut. Her blir vi bedre kjent med deg og får en forståelse for hva du ønsker å oppnå. Ut fra denne informasjonen og eventuelt annen informasjon du har gitt oss, setter vi opp et forslag til kostholdsplan. Du får også tilgang til en stor oppskriftdatabase og en del dokumenter/bøker du kan lese om du er interessert. Vi har blant annet et flott 100 siders Kom i gang-hefte som vi anbefaler alle å sette seg inn i.

Oppfølgingen gjøres gjennom vår egenlagde web applikasjon. Så glem alt av word-dokument, excelfiler og e-post som mange bruker i oppfølgingen av kunder. Hos oss kan alt gjøres via telefonen. Der kan du enkelt chatte med treneren din, ha tilgang til matplanen din, sjekke oppskriftdatabasen vår, følge med på utvikling i kroppsmål og vekt, m.m.

7. Hvorfor velge dere foran andre?

Vi er de eneste i Norge som tilbyr oppfølging via mobiltelefonen (så vidt vi vet). Vi tror at når du har alt veldig lett tilgjengelig via mobiltelefonen din, så blir oppfølgingen mye tettere og bedre. Vi har jevnlige spørreundersøkelser som viser at vi scorer over 95 % på kundetilfredshet. På Facebook kan alle også legge inn tilbakemeldinger om oss – og så langt har godt over 90 % gitt oss 5 av 5 stjerner. Vi tenker at det er et lite kvalitetstegn. Vi har også publisert over 200 før- og etter-bilder av kundene våre. Vi ønsker å vise at det ikke bare er i teorien det fungerer – det fungerer også i praksis.

Les alle de 100 tilbakemeldingene vi har fått fra kundene våre på Facebook.

Vi hater ordet diett. Vi vil at alle skal tenke livsstilsendring og langsiktig. De aller fleste som prøver å gå ned i vekt, ender opp som jojo-slankere. Vi mener dette er et godt bevis på at den typiske dietten faktisk ikke fungerer. Med tilnærmingen vår får du noe som er skreddersydd og tilpasset din kropp og din hverdag. Vi presser deg ikke febrilsk inn i vår filosofi – men tilpasser filosofien vår til deg. Det skal ikke være omvendt.

For oss er alle kunder akkurat like viktig og vi strekker oss alltid langt for å gjøre hver og en av dere like fornøyde. Det er helt sikkert utopi å tro at alle kunder er 100 % fornøyd, men ethvert prosentpoeng mindre enn 100 % betyr at vi kan bli enda flinkere. Og den målsettingen er viktig for oss.

Vi har også laget en kjempefin video som viser deg hvordan oppfølgingen kan fungere. Videoen finnes på denne linken (Facebook).

Har du flere spørsmål relatert til kosthold? Send oss mer enn gjerne en e-post på post@elitept.no

About the Author

Veronica
Veronica (37) er daglig leder og grunder av ElitePT. Hennes ekspertise er vektreduksjon og livsstilsendring. I 2015 ble hun Norgesmester i Bikini Fitness for deretter å kapre en sterk 10 plass i EM. Som coach har hun fulgt opp over 1000 kunder, blant annet 4 Norgesmestre i Bikini Fitness og en lang rekke medaljevinnere i nasjonale og internasjonale stevner.