5 kritiske ting du må sjekke opp før du velger personlig trener

5 kritiske ting du må sjekke opp før du velger personlig trener

Usikker på om en personlig trener eller online coach er noe for deg? Mitt beste råd er å tenke deg nøye om før du velger PT. Forskjellene mellom en god og dårlig personlig trener er enorm.

Det kan være vanskelig å skille oss. Alle lover deg alle gull og grønne skoger. Så hvordan avgjør du hvem du skal tro på – og hvem som vil gi deg best hjelp?

Dette er en sjekkliste jeg vil anbefale deg å gå skikkelig gjennom.

1. Tilbakemeldingene fra «ekte» kunder

Personlig trener

Det er lett å hevde at «Dame (25)» og «Mann (32)» har hatt strålende resultater, men vær kritisk og sjekk heller tilbakemeldingene på Facebook. Her vil du kunne se hva ekte personer skriver og mener om treneren. Alle som har en bedrift-side på Facebook har mulighet til å legge til en tilbakemeldingsfane på siden sin.

Lurer du på hva kundene våre sier om oss? Klikk deg inn her og se hva de skriver.

92,3 % av kundene våre gir oss 5 av 5 stjerner (109/118). Det er vi veldig takknemlige for.

2. Før- og etterbilder

Det er vanskelig å komme utenom før- og etterbilder. En dyktig personlig trener må kunne vise til resultater. Selvsagt handler ikke alt om utseendeendringen, men mange er opptatt av å komme i bedre fysisk form, gå ned i vekt og fettprosent.

 

Vi har laget et bildegallergi på Facebook med over 270 før og etter-bilder. Sammen med bildene ligger det med en liten historie av hvordan vi har jobbet med dem.

Her kan du se hva noen av dem har oppnådd med å bli fulgt opp av en personlig trener fra ElitePT.

Gry gikk ned 8 kilo på 14 uker

Vektnedgang Gry

Trebarnsmoren Gry gikk ned 8 kilo og til sammen 64 cm (4 målepunkter) på bare 14 uker. Dette klarte hun med trening 3 dager i uken.

Therese gikk ned 7,6 kilo på bare 6 uker

Therese (32) sin vektnedgang

På 6 uker gikk småbarnsmoren Therese (32) 7,6 kilo og 8 cm rundt magen. Dette gjorde hun ved å trene 3 økter i uken og spise 1800 kcal.

Trebarnsmoren Anniken fikk ny kropp på 5 uker!

Anniken sin vektnedgang

På bare 5 uker gikk Anniken ned 5,2 kilo og hele 37 cm cm fordelt på 4 målepunkter. 3 treningsøkter i uken (hjemme og på studio) har gitt henne disse resultatene. Anniken rapporterer om mer energi, bedre søvn og er mindre sulten.

Camilla mistet 5 kilo fett på 6 uker

Camilla sin vektnedgang

Med Camilla jobbet vi mye med å endre fokus fra kun vektreduksjon til også å inkludere fettreduksjon. Forskjellen er at du slipper å gå ned så mange kilo, fordi de kiloene du går ned består av en veldig høy andel fett. Camilla fikk denne forandringen med å gå ned 5 kilo og 10 cm rundt midjen..

3. Personlig trener og fagkompetanse

I lignende artikler trekkes det fram at det er viktig at PT-en er utdannet. Vi er enig, men dette er ikke noe godt kriterium for å velge PT. Forklaringen er at «alle» i dag er utdannet personlig trener og at studiet kun har 30 studiepoeng. 30 studiepoeng er ikke nok for å bli en personlig trener.

En måte å vurdere kompetansen deres på er å se om de skriver noe om kosthold og trening. Vi er opptatt av å gi noe tilbake til alle og bruker bloggen vår aktivt til å bidra med kunnskap og verdifull innsikt for at alle skal kunne lære noe.

4. Personlig trener og fysisk form

En personlig trener må selvsagt ikke gå rundt med vaskebrett og sprettrumpe, men det er noe i ordtaket «practice what you preach».

For å kunne lære bort kosthold og styrketrening er det mer troverdig om du faktisk kan det i praksis også.

5. Ta kontakt før du bestiller

Når du skal bestemme deg for hvilken personlig trener eller hvilket PT-firma du vil satse på, kan det være lurt å ta kontakt med han/hun/dem for å finne ut hva de kan tilby og hva de tror de kan hjelpe deg med.

Vær kritisk, still spørsmål og utfordre vedkommende til hva som er annerledes med dem vs. andre.

Følger du denne 5 punkts sjekklisten har du mye større mulighet for å gjøre et godt valg. Kunne du tenkt deg å spørre oss noen spørsmål om hvordan vår coaching fungerer? Send oss en uforpliktende e-post.

About the Author

Veronica
Veronica (37) er daglig leder og grunder av ElitePT. Hennes ekspertise er vektreduksjon og livsstilsendring. I 2015 ble hun Norgesmester i Bikini Fitness for deretter å kapre en sterk 10 plass i EM. Som coach har hun fulgt opp over 1000 kunder, blant annet 4 Norgesmestre i Bikini Fitness og en lang rekke medaljevinnere i nasjonale og internasjonale stevner.