Det finnes gode muligheter for å spise sunt når du reiser, enten det er snakk om jobb eller ferie.
Fly, tog eller buss.
Det første det kan være lurt å lære seg, er å dele inn måltidet i 3; en god kilde til protein, karbohydrater og fett.
Det kan se ut slik som dette.
Protein
- Skyr
- Mager kesam med saft
- Mager kesam vanilje
- Yt yoghurt med pasjonsfrukt eller vanilje
- Gresk yoghurt
- Propud yoghurt, stor og liten
- Magert kjøttpålegg eller magerost
- Proteinbar (ca 200 kcal pr)
Karbohydrater
- Grove knekkebrød
- Grovt brød, ferdigoppskjært
- Frukt
- Grønnsaker, f.eks. gulrot
- Rundstykker
- Granola
Fett
- Nøtter i alle varianter, ekskl. yoghurtnøtter og chilinøtter :)
- Proteinrikt pålegg med fett; f.eks. hvitost, avokado, mv.
Du kan også sette sammen din egen salat i en salatbar på mange butikker i dag.
Hva med restaurant og hotell?
Kaloriinnholdet i restaurantmat er skyhøyt; i snitt 1200 kcal for et måltid.
Det er enklere å kontrollere kaloriinntaket på Burger King og McDonalds.
Det beste tipset jeg kan gi er å velge en forrett framfor hovedrett, gjerne en kyllingsalat og be om å få dressing/saus ved siden av. Et typisk måltid kan utgjøre 2/3 av dagsbehovet ditt, og da har du lite spillerom ellers.
På hotell er det gjerne buffet og da er det greit å velge grovt brød/knekkebrød med magert pålegg og egg.
Vet du at du skal reise i morgen tidlig med fly, er det heller ingenting i veien for å "foodpreppe". Da kan man også møte opp på jobb-lunsjer, spise en liten forrett og heller ta seg et sunt måltid senere. Man er ikke låst til "fråtsing" eller store måltider.
Til slutt
Det er fullt mulig å spise bra på reisefot, men det krever litt planlegging - eller i verste fall; å stikke innom butikken.
Jeg har mange kunder med ekstremt mange reisedøgn som både trener og spiser bra på reisefot.
Det er selvsagt enklere å være hjemme, men det betyr ikke at det ikke går an.